Nederlands Consulaat-Generaal in Hongkong en Macau, China

Studeren in Hong Kong

Onderwijsinstellingen in Hong Kong behoren tot de beste van de wereld en de Universiteiten scoren hoog op wereldwijde ranglijsten, hoger dan veel Europese universiteiten. Diploma’s van Hong Kong universiteiten worden internationaal erkend. Er zijn in Hong Kong negen universiteiten die samen een breed scala aan opleidingen aanbieden. Alle universiteiten gebruiken Engels als voertaal voor het bijna alle vakgebieden. Hoogwaardige professoren worden aangetrokken uit alle delen van de wereld.

Universiteiten in Hong Kong besteden aandacht aan de algemene ontwikkeling van de studenten. Naast het normale programma, spelen onderwerpen als cultuur en ethiek een belangrijke rol, maar wordt er ook aandacht besteed aan praktische academische ervaring buiten de collegezalen in studenten organisaties of door middel van stages. Daarnaast hebben de universiteiten veel sportteams en een actief ‘student-hall’ leven.

Drie van de universiteiten van Hong Kong staan in de top 50 van de Times QS World University Rankings 2011/2012. The University of Hong Kong (HKU) staat op de 22e plaats, de Chinese University of Hong Kong op 37 en de Hong Kong University of Science & Technology op 40, Chinese U 37. HKU staat daarmee op de eerste plaats in Azië.

Hong Kong heeft de beste Business Management (MBA) programma’s van Azië, de MBA van HKUST staat zelfs wereldwijd op nummer 1!

http://studyinhongkong.edu.hk/eng/index.jsp